dinsdag

6 november 1950

Vandaag is Adrillentje, of, zoals het officieel heet: Allerheiligenmarkt. Het weer was eerst druilerig, maar in de eind van de morgen knapte het op. Zo ging het ook met de handel. Rond het middaguur was het op de Venne en het marktplein een drukte van belang en werd er goed verkocht.
De standwerkers verkochten weer de allerbeste scheermesjes en de lekkerste chocola, er was een kruidendokter die fantastisch veel klan-ten had, er werden wonderfluitjes verkocht en een zanger produceer-de het ene liefdeslied na het andere.
Op de veemarkt mocht men ook niet klagen over de verkoop. Menig koebeest verwisselde van eigenaar, net als biggen en varkens. In de cafe's en lunchrooms was het tussen de middag overvol met koffie-drinkers, terwijl er naarmate de klok vorderde meer en meer over-gegaan werd op een neutje.
Voor de voedselvoorziening kozen de meesten toch voor oliebollen en gebakken schelvis. Wat ik ook altijd koop is zo'n lekkere Drentse bol, een grote krentebol met roggemeel. Zo hebben we ook de volgen-de dag nog een beetje Adrillen.