vrijdag

3 december 1958

Over Little Rock horen we niets meer, maar in Birmingham (Alaba-ma) zijn dertien negers, onder wie twee predikanten, veroordeeld omdat zij weigerden achter in de bus te gaan zitten. De predikanten kregen respectievelijk drie maanden gevangenisstraf, en 1 maand met een boete van $ 350,-. De overigen werden veroordeeld tot voorwaardelijke straffen.
Tot vorig jaar moesten negers achter in de bus zitten. Een boycot van het openbaar vervoer door de zwarte bevolking van de stad had de busmaatschappij gedwongen van dat beleid af te zien en sindsdien mochten alle passagiers zelf een plaatsje uitzoeken. De busmaat-schappij had echter de chauffeur de mogelijkheid gelaten passagiers een plaats aan te wijzen. De dertien veroordeelden hadden aan een dergelijk bevel geen gehoor gegeven en werden daarom vervolgd wegens verstoring van de openbare orde.

3 december 1958

Over Little Rock horen we niets meer, maar in Birmingham (Alabama) zijn dertien negers, onder wie twee predikanten, veroordeeld omdat zij weigerden achter in de bus te gaan zitten. De predikanten kregen respectievelijk drie maanden gevangenisstraf, en 1 maand met een boete van $ 350,-. De overigen werden veroordeeld tot voorwaardelijke straffen.

Tot vorig jaar moesten negers achter in de bus zitten. Een boycot van het openbaar vervoer door de zwarte bevolking van de stad had de busmaatschappij gedwongen van dat beleid af te zien en sindsdien mochten alle passagiers zelf een plaatsje uitzoeken. De busmaatschappij had echter de chauffeur de mogelijkheid gelaten passagiers een plaats aan te wijzen. De dertien veroordeelden hadden aan een dergelijk bevel geen gehoor gegeven en werden daarom vervolgd wegens verstoring van de openbare orde.