dinsdag

31 december 1959

Terwijl hier in de bioscopen films draaien als 'Madeleine. Tel.nr. 136211', meent de staatssecretaris van onderwijs, kunsten en weten-schappen de VARA te moeten verbieden een voorlichtingsfilm van de NVSH (Nederlandse Vereniging voor Sexuele Hervorming) te vertonen. Dit terwijl de titel van de film nog wel zo fraai 'Kringloop' was. Erg opwindend kan het dus niet wezen.
De argumentatie? De film komt via de televisie in de huiskamer en zal door kinderen van alle leeftijden en beiderlei kunne (!) bekeken kun-nen worden. Bovendien bestaat de mogelijkheid dat groepen de film zien die als enige gemeenschappelijke kenmerk hebben dat ze in hetzelfde café zitten.
Ook wanneer de omroepgidsen een waarschuwing plaatsen bij de vermelding van de film, kan de staatssecretaris geen toestemming geven omdat een dergelijke waarschuwing een ongezonde belangstel-ling zouden kunnen opwekken. Gelukkig weten de mensen ook zonder voorlichtingsfilms wel raad met hun sexuele organen, maar blijkbaar is dat nou juist wat we niet mogen weten.

Geen opmerkingen: